PrintBergtatt av B√łksle
28. juli 2010
Helene Bøksles myke, behagelige stemme klang mellom middelalderveggene, sola gikk ned bak åskammen og lukten av nystekte vafler fylte luften på Søre Kravik denne kvelden. Dette ble en stemningsfull konsert som vil huskes.


Del |

Helene Bøksle (29) har en lang karriere bak seg innen musikk og teater, til tross for sin unge alder. Hun har sunget med artister som Bjørn Eidsvåg og Rein Alexander, samt vært solist med Vamp. Denne kvelden ble hun akkompagnert av Markus Lillehaug Johnsen på gitar og Sindre Hotvedt på piano.

Konserten ble holdt på en av gårdene som virkelig viser at Numedal er en middelalderdal, nemlig Søre Kravik på Nore. Aftenens scene var svalgangen på et av byggene fra middelalderen, og akustikken ga gjenlyd mellom alle byggene på tunet, noe som gjorde denne utekonserten noe uortodoks. Dette gjorde det ikke mindre stemningsfullt for publikum som var plassert mellom alle byggene og fikk fullt utbytte av lyden. 
 
Bøksle har en silkemyk og ren stemme, og med kjole, bølgete hår, brune legger og et sjarmerende smil kan man ikke annet enn å bli bergtatt av denne jenta. Helene Bøksle var det perfekte valg til en artist i middelalderuka. Alle sangene var på norsk og svensk, med variasjoner fra en melodi hentet fra Kristin Lavransdatter, tekster av Arne Garborg til Vamps Tir na Noir. Den ene middelalderballaden etter den andre gav publikum frysninger. 
For en plass!
Veggene er fylt med mange hundre års genera sjoner og sjeler, og man føler seg jorda på en slik plass, sier Bøksle da jeg spør henne om hva hun synes om plassen der konserten avholdes.
 
– Det var deilig å starte mykt etter to ukers ferie. Også er de veldig gjestfrie her, så jeg er veldig fornøyd og kommer gjerne tilbake om jeg blir invitert.
 
En av kveldens arrangører, Lill Samuelsen er svært fornøyd med kvelden, -dette ble veldig vellykket. Det var en stille og spesiell stemning. Også var det jo en spesiell scene, og hun gjorde scenen til sin på en så naturlig måte.
 
Jeg er virkelig fornøyd med været også, det har jo vært utrygt, men i kveld har det vært opphold og så vakkert det ble når sola begynte å gå ned over åsen.   
173 personer hadde tatt turen til Søre Kravik
Også lokale talenter lot seg sjarmere av Bøksle

Ingen skikkelig konsert, uten den lokale pressen. Her er Visanor og Laagendalsposten representert

Musikerne kan takke blant andre Tore Kravik for god gjestfrihet

Serveringen var fullkommen

Vi takker Sindre, Helene og Markus for en utmerket konsert

  
                                                                                                                                             
 
 
Tips en venn