PrintAvlyst Spel
23. juli 2010
Arkivfoto: Ann Sidsel GrøtjordenSpelet om Sevleguten har vært satt opp på Sevletunet de to siste årene, men måtte dessverre avlyses i år av gode grunner.

Arkivfoto: Ann Sidsel Grøtjorden
Del |
 
Som erstatning ønsker Gro Sevle velkommen til en trivelig kveld på tunet hvor hun forteller historien om Sevleguten, og lover å komme sterkere tilbake senere.
Arkivfoto: Ann Sidsel Grøtjorden
Arkivfoto av Gro Sevle (t.h). Her med Åslaug Haga.

Spelet om Sevleguten har vært et populært arrangement i Middelalderuka de forrige årene, og skulle egentlig vært med på programmet i år også. Grunnen til at forestillingen måtte avlyses i år er at skuespillerne bare ville ha en forestilling, og oppsetningen av en forestilling koster det samme i år som to forestillinger i fjor. Med eventuelt fulle hus av bare voksne ville underskuddet ligget på 10.000. Når det i tillegg så ut til å bli en dårlig sesong tidligere i år, syntes jeg risikoen ble for stor.

Foreninger får underskuddsgaranti, men det gjør ikke en næringsutøver. Hadde man fått det kunne man hatt flere typer arrangement gjennom året. Å gå inn i en så stor risikosituasjon med åpne øyne, der underskuddet lett kunne blitt rundt 30 000,-, det gjør man bare ikke. Man setter opp dette for bygda, ikke for egen vinning. Det er greit å ikke gå i pluss, men det er en grense, forteller Gro Sevle.

Til tross for at et av Middelalderukas høydepunkter ble avlyst i år, er det fremdeles mye man kan oppleve på Sevletunet, som du kan lese mer om på Sevletunets hjemmeside http://www.sevletunet.no/.

Første søndagen i middelalderuka, da forestillingen om Sevleguten egentlig skulle funnet sted, blir erstattet med en trivelig kveld på tunet med kaffe og sveler og Gro Sevle forteller historien om Sevleguten, som kom fra gården Sevle. Gro Sevle sitter med mye informasjon om Sevleguten og hun er god til å formidle historie, så det er absolutt turen verdt. 

Jeg lover at vi skal komme sterkere tilbake til neste år, avslutter Sevle.
 
 
 
 
 
Tips en venn