PrintRidingen gjør meg godt, sier Kari Jacobsen
19. august 2007
"Jeg var livredd hester, og hadde noen sagt til meg for et år siden, at jeg skulle ri, hadde jeg bare ledd." Kari Jacobsen fra Rødberg har MS, og leste en dag om MS og ridning. Dette fenget henne så mye at hun overvant redselen for hester, og resulterte i at hun i dag har en verdens beste venn, Nashville.
 
 
 
Tekst og foto: Ann Sidsel Grøtjorden
 
 
Kari Jacobsen satt en dag i okober i fjor og leste om en som hadde MS, og som hadde nytte av å ri. Dette hadde vært noe for meg, tenkte Kari. Problemet var bare at hun var livredd hester. Men nå er ikke Kari den som ikke tar imot en utfordring. Hun ringte sin venninne Anne Lise, og sa at nå var hun klar for å ri. Anne Lise trodde ikke helt hva hun hørte, men tok også utfordringen på strak arm, og sammen reiset de opp til Reidun Lassegård, på Uvdal Aktivitetsgård. Kari kan fortelle at hun ikke husker første rideturen, så redd var hun. Men ikke reddere enn at hun reiste opp igjen etter noen dager.
" Kjærlighetsforholdet" mellom henne og Nashville var der fra første dag. I snart et år har nå Kari og en av assistentene hennes vært på gården 1 til 2 dager i uka. "Jeg kjenner balansen er bedre, jeg er sterkere i muskler, og psyken min er bedre", sier Kari fornøyd. Hun trives med disse besøkene, og gleder seg til hver gang. Hun er innunder Grønn omsorg, og hadde vedtak fram til 30 juni. Hun har søkt om videre dekning, men ikke fått svar på dette. Det skal være et møte i midten av sept, og da får hun vite om hun fortsatt får dekning for aktiviteten. Kari selv sier at hun har fått en annet liv, og det gjør godt for kropp og sjel. Fysioterapauten hennes er også veldig positiv til Karis ridning. Karis far, Arnt Jacobsen har montert og satt opp en rullestolrampe ved ridebanen på gården, og dette letter av og påstigningen for Kari og hesten. Denne ble demostrert på Åpen Gård, forrige søndag. Kari vil også poengtere det sosiale ved ridningen. Hun, assistenten og Reidun Lassegård, tar seg alltid tid til en tekopp og noe å bite i, etter ridningen. På denne måten blir de mere kjent, og det betyr mye, sier Kari.
Reidun Lassegård sier det betyr mye for henne å ha Kari på besøk. Hun lærer mye om Kari, Karis sykdom, og gleder seg over fremgangen hun ser. Hun sier også at hun har fått en ny god venn i Kari, og nye venner gjennom hennes assistenter.
Gro Andersen er en av Karis assistenter. Hun var veldig spent første gang hun var med, og hadde tenk at dette ville ikke gå. Så overraskelsen ble stor, da hun så samspillet mellom Kari og Nashville. Hun kan også røpe at hun ikke er så redd for hester lenger hun heller.
 
Foran sitter Kari. Flankert av Gro bak til venstre, og Reidun til høyre.
 
 
Nashville og Kari på en av de første rideturene sine.
Tips en venn