PrintSøndagens portrett., Jan Jutila.

 

Ser du noe som "fyker " forbi deg i stor hastighet, kan det være Jan Jutila som er ute og trener på sykkel. 8 - 10 mil gjøres unna på en tid vi andre bare kan drømme om. Men det er ikke bare sykling som opptar Jan. Les mer om han i dagens portrett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Jutila ( 36 år )  bor i Vestfossen i Øvre Eiker. Foruten og være en racer på sykkel er han en habil jeger. Som 18 åring begynte han og jakt og det har blitt mye vilt siden da. 25 - 30 elger, rein og rådyr har han ikke telling på. Numedal er en av stedene Jan jakter. Hardangervidda og Hallandsgrend i Nore og Uvdal . Men Fyresdal, Hallingdal og Setesdal er også fine jaktområder Jan liker og ferdes i. Drømmen er å reise til Alaska for jakting og fisking, og kjenner jeg Jan rett er det ikke lenge før han er der også.

Jan er aktiv, og foruten sykling og jakting på høsten, er han spinningsinstruktør på Puls i Hokksund. Så sommerstid blir det kombinasjon spinning / sykling og vinteren spinning / ski. Nå skulle man tro at dette tok all hans tid. Men Jan har to nydelige sønner på 6 og 9 år som også vil ha mye av pappas tid. Jan er skilt, så da betyr tiden med guttene mye for dem alle tre.

Til og med bøker får han tid til og lese, " gutten " må være utømmelig på energi ! Det går ofte i krimbøker, som Staalesen, Skagen og Bagley. Så etter og ha laget seg et godt måltid mat, er det godt å sette seg ned med en bok. Mat er også en av Jans favorittsysler. En uke hvert år er det tur på Hardangervidda. Der er det krefter og hente, noe han trenger før hvert sykkelritt. Trondheim - Oslo ble i år unnagjort på  21.13 og Oslo halvmaraton er unnagjort på 2.13, i  Birkebeinerrennet er tiden 5.30 , så her er det prestasjoner av de store.  Den 23 august deltar Jan i Birekerbeinerittet, og kommer nok helt sikkert gjennom det med god tid. Litt såre og ømme muskler her og der etterpå, hører liksom til !

Jan jobber på Borregaard Hellefoss , og driver et lite firma ved siden av. Jeg skulle gjerne vist hva som skal til for og få en slik energi som denne "gutten" har, så jeg får prøve og lure til meg hemmeligheten !

Neste gang du ser en som tråkker oppover Numedal kan det godt være Jan. Vi ønsker han lykke til med hans første Birkebeinerritt i slutten av juli.

 

Ann Sidsel Grøtjorden.

ann.sidel@numedal.net