PrintVasstulanløp i strålende påskesol
 

Mini-Vasstulan hadde 21 ivrige deltagere, og 155 var påmeldt til den ca 35 km lange traseen fra Vasstulan til Rødberg.


Tekst og foto: Redaksjonen, Jenny Torke og Nils Runar sporan  
 
 

Vasstulanløpet ble flyttet fram til palmesøndag på grunn av kulde. Og det var sannsynligvis det smarteste trekket arrangørene kunne gjort. 155 registrerte deltagere, og et ukjent antall «unummererte» var etter hvert å se i de nypreppa løypene på Dagalifjell.
 
 
 

Etter hvert som deltagerne ble losa gjennom innsjekkingen var det bare å ta fatt på de ca 35 kilometerne fram til mål på Rødberg.Det er ganske jevn stigning fra Vasstulan og de første ca seks kilometerne, mens etterpå er det mye utfor og staking inn mot målgang på Rødberg.
 

Vasstulan er et selvskrevet utgangspunkt for Vasstulanløpet.

 


Hans Jørgen Jahren (til høyre) strålte om kapp med sola, og så fram til jubileumsrunden. Her sammen med turkamerat Lars Tveiten. Årets Vasstulanløp er hans trettiende i rekken, og super-veteranen er stadig like sprek og med konkurranseinstinktet vel intakt. Selv om løpet ikke går på tid er det lite som tyder på at det blir rusletempo for Jahren & Co.


- Hans Jørgen Jahren med støtteapparatet på plass, gliste leder av Rødberg IL Nils Runar Sporan i det han sjekket at alt var i rute i startområdet. Lars Ståle Flåta (fra venstre) og Hans Jørgen Jahren har i en årrekke vært turkamerater og konkurrenter i skisporet. Lars Ståle Flåta er med for 29. gang, og er derfor hakk i hæl på Jahrens knappe ledelse med 30 renn.


En strålende fornøyd arrangørgjeng fra Rødberg IL og turistkontoret etter at det verste rushet var over. De fikk mange fornøyde tilbakemeldinger på at rennet var flyttet til påskeuken, så det er mye som tyder på at en lang tradisjon med tidligere start på året kan bli endret litt på framover.De nyresaturerte lokalene på Vasstulan er både innbydende og innholdsrike. Interiør og fargevalg som er både tidsriktig og lekkert, og mange smarte finesser som gjør helhetsinntrykket bunnsolid. Hylla med lokalmat passet inn i det øvrige miljøet som ‘hånd i hanske’ og et godt samarbeid med Intersport på Rødberg sørger for at fjellfolket både får smøring for ski og beskyttelse mot vær og vind.Gjengen på Vasstulan får mye skryt for både velsmakende mat og super service.

Fra Målområdet
 
 
Et synlig bevis på Hans Jørgen Jahren's 30 gangers deltagelse. Overrakt av Nils Runar Sporan på Rødberg Hotell