PrintFlesberginger kjemper om NM-titler
3. april 2017

For andre året på rad er Olav Lien Ravnås, Julie Baalerud Sand og Sander Huslende Alfredsen, alle fra Flesberg tatt ut for å  delta i årets NM i skogbruksferdigheter.

Halvor G. Garås, Adjunkt KOVS Naturbruk (kongsberg.vgs.no)Sammen med klassekamerater fra Kongsberg videregående skole avdeling, Saggrenda, har de nå ligget i hard-trening med motorsaga og detaljpugget skogkunnskaper de får bruk for under årets NM i skogbruksferdigheter.  

Denne uka er "Saggrenda Loggers" som  Julie, Olav og Sander er en del av, klare for å møte sine konkurrenter under årets NM som arrangeres på Storsteigen VGS, Alvdal, Hedmark. Under tilsvarende NM i 2016 vant  Saggrenda  Loggers bl. a skogkunnskapsløypa. I tillegg vant Sander Huslend Alfredsen norgesmesterskapet i skog- og utmarksteori.   NM-tittelen førte Sander til Russland og VM hvor han gjorde et hederlig resultat.

Numedøler til NM

Til topps i NM 

Til VM i skog- og viltforvaltning i Russland

Det blir spennende å se hvordan det går med Sander under årets NM. Sander har i år valgt å stille i par med klassekameraten Olav Lien Ravnås. Deres tema blir Klimaendring- og hva det betyr for skogen i Norge.

Olav Lien Ravnås skal også delta på Saggrenda laget som skal konkurrere mot 17 andre  la, om NM tittelen, Skogbruksferdigheter, samt retten til å representere Norge under EM, som arrangeres i Italia i slutten av mai.

I denne konkurransen skal Olav og resten av laget konkurrere i felling av trær, sverdsnu med kjedebytte, under- og overkapp, presisjonskapp samt kvisting og i en skogløype med 18 poster. I skogløypa får deltakerne prøve seg i blant annet førstehjelp, vurdering av tømmer og artskunnskaper både vekster og dyr.

 
Flesberg-elever. Fra venstre Olav Ravnås Lien , Julie Baalrud Sand og Sander Huslende Alfredsen klare for NM. (Foto: Halvor G. Garås)Olav Ravnås Lien trener på felling. (Foto: Halvor G. Garås)Julie Baalrud Sand trener på kapping. (Foto: Halvor G. Garås)

 
 
Tips en venn