PrintHallingdal inntar norske kinoer
30. mars 2017


Den humoristiske dramafilmen
Hoggeren utspiller seg bare noen få kilometer fra Numedal. Location er på en gård i Rukkedalen. Regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen er selv født og oppvokst i Hallingdal. 


Av Mia Langås Flåta

 

Følger man FV214 fra Tunhovd i retning Nesbyen i rundt 15 kilometer ankommer man Rukkedalen og Saupeset. Det er på en gård her filmen Hoggeren har blitt spilt inn.

 

Stolt skuespiller

Anders Baasmo Christiansen har hovedrollen og har tilbrakt mye tid i Hallingdal under innspillingen.

 Jeg er veldig stolt over å ha vært med i denne filmen. Det har vært helt fantastisk å jobbe med Jorunn og et såpass lite filmteam. Det ble et spennende og lærerikt møte mellom amatører og profesjonelle, sier han.  

 

Baasmo Christiansen har beholdt sin egen dialekt.

 Hovedkarakteren Anders flyttet fra bygda for 20 år siden og kvittet seg med dialekten tidlig i ungdommen, som så mange bygdinger i Hallingdal, sier regissøren.


Anders Baasmo Christiansen har tilbrakt mye tid i Hallingdal under innspillingen. (Foto: Mer Film og Filmweb)


Bruker det kjente

Vår nabodal Hallingdal er sterkt representert i filmen som har premiere på norske kinoer 7. april. Regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen er oppvokst på Gol og slekten til faren hennes kommer fra Rukkedalen. Filmmanuset er skrevet med tanke på familiegården på Saupeset.

 

 Rammefortellingen ble til for mange år siden. Ettersom jeg har en liten skog og et gammelt lite fraflyttet småbruk, passet det bra å spille inn der. Men jeg tenkte også at det ville bli best resultat om jeg lagde film fra et miljø og en kultur jeg kjenner godt, forteller Myklebust Syversen.


Regissør, Jorunn Myklebust Syversen hadde Hallingdal i tankene da hun skrev filmmanuset til Hoggeren. (Foto: Mer Film og Filmweb)


Lokale skuespillere


Det er stølen til Jorunns tante (Inger Grethe Syversen) og onkel (Bjarne Syversen) som blir brukt. De spiller også tanten og onkelen til Anders i filmen.

 

Baasmo Christiansen har sett filmen og er svært fornøyd med resultatet.

 Jeg synes både filmen og produksjonen var helt fantastisk.

 

Dessverre er det ikke noe å se av Numedal i filmen, men om man har vært i Hallingdal er det nok et par steder man kan kjenne seg igjen.

 Skogen han hogger i er på Saupeset, noen scener er spilt inn i Skirvedalen, i Rukkedalselva, en scene i Nesbyen og ikke minst Pers Hotell på Gol, kan Jorunn røpe.

 

Klipp fra filmen hvor onkel Bjarne forteller hva han mener om Anders sitt arbeid i skauen:

 

Filmen har altså premiere 7. april, så det er bare å varme opp med å se traileren:

 
 
Tips en venn