PrintEn film om kunstneren Jean Arène fra Provence
6. mars 2017

René Bjerke viser dokumentarfilm om kunstneren Jean Arène fra Provence på Lampeland bibliotek mandag 13.mars.

PressemeldingFlesberg Malerklubb inviterer til filmkveld mandag 13.mars på Lampeland bibliotek klokken 18.00. Da kommer filmskaperen René Bjerke og viser sin egen dokumentarfilm om den franske kunstmaleren Jean Arène fra Provence.

Filmregissøren René Bjerke («Møte med Halldis Moren Vesaas», «Du pappa» etc.) har nå laget en dokumentarfilm om den franske kunstmaleren Jean Arène (87) som lager kraftfulle malerier fra sitt fødested i Provence.

Jean Arène har alltid vært mer opptatt av å male enn å bli rik og berømt, følgelig er han lite kjent utenfor Provence. I en post-impressionistisk stil fyller han bildene sine med store, sterke og ømme følelser. Han fjerner all «støy» i motivet og står igjen med et rent og uttrykksfullt bilde.

Jean Arène er også en sjarmerende, veltalende, livskunstner av et menneske.  Bli med René Bjerke og Jean Arène til hjertet av Provence, som altså denne maleren har skildret i mer enn 50 år.


– I filmen følger jeg ham gjennom ett år og viser hvordan bildene hans blir til fra A til Å. Han er en meget sjarmerende, reflektert og veltalende mann og passer dermed godt på filmlerrete, forteller René Bjerke.

TRAILER:
 
 
Tips en venn