PrintMedarbeidere på inspirasjonstur til Frankrike
25. august 2013
Nylig reiste medarbeiderne på Lampeland Hotell til Frankrike for å lære mer om mat, vin og konjakk. Turen gikk til Bordeaux og Cognac. Jan Øvensen fra Danvik vin i Drammen var med som lokalkjent på turen.
Hver høst reiser medarbeiderne på Lampeland Hotell på tur, for inspirasjon og faglig påfyll
 

Imponerende vinkjeller hos Chateau Gruaud Larose i Medoc Foto: Lampeland hotell
På den tradisjonelle vingården Chateau Mercier fikk de omvisning på vinmarkene og 
omvisning i vinkjelleren og påfyll av kunnskap om produksjonsprosessen og lagring av vin
av familien Chety. Familien Chety serverte også et velsmakende måltid med ferske råvarer og grønnsaker dyrket i egen hage. I gårdsbutikken var det et variert utvalg av hjemmelagde delikatesser, vin, honning og marmelade laget på pressede druer.
 
Turen gikk også til vinslottet Gruaud Larose i Médoc, med omvisning og presentasjon av et moderne produksjonsanlegg med ny teknologi. Vi fikk også teste vinslottets viner i kombinasjon med sjokolade fra den lokale og småskala sjokolademakeren Jordan Bac.
 
Interessant å se forskjellen på metoder og produksjon hos Chateau Mercier og Gruaud Larose
 

Omvisning på vinmarkene hos Chateau Mercier i Bordeaux. Foto: Lampeland hotell
I Cognac besøkte de Hennessy som er regnet som verdens største konjakkhus i produksjon. Konjakkhuset ble grunnlagt i 1765 av Richard Hennessy. I dag produserer de omkring 50 millioner flasker i året. På Hennessy fikk vi omvisning og informasjon om produksjonen av konjakk. Etter en liten båttur på elven fikk de også se lageret av konjakk.
 
Mange inspirerende og velsmakende matopplevelser underveis på turen
 
På restauranten Le St. Julien i Saint-Julien-Beychevelle fikk de servert en nydelig tre-retters lunsj i hyggelige omgivelser ute på terrassen. På resturanten La Tupina i Bordeaux ble de servert fire-retters middag i en ekte tradisjonell fransk atmosfære. Restauranten fokuserer på kortreiste og lokale ferske råvarer fra markedet hver dag.
  
Tips en venn